CityBot va asigura atat transportul cat si serviciile necesare in mediul urban.
2. Vehiculul electric modular CityBot va putea inlocui transportul urban

Compania germana EDAG nu inceteaza niciodata sa ne uimeasca cu evolutia sa. Activele sale au deja masini de pasageri imprimate 3D sau masini sport deosebite. Acumo alta noutate este prezentata la recentul Salon Auto de la Frankfurt – sistemul de transport universal CityBot, ce se poate transforma in functie de sarcinile dorite: transportul de pasageri, curatenia strazilor, livrarea postei, strangerea gunoiului, etc. CityBot poate comunica, folosind un „creier” robotic.

CityBot poate lucra non-stop

Cand este desfasurat, vehiculul cu sase roti este o combinatie de module. Poate fi montat in diverse moduri prin atasarea de echipamente suplimentare la o baza pe patru roti – o cabina de pasageri, diverse platforme de incarcare sau un modul pentru indeplinirea functiilor vehiculelor municipale.

CityBot poate functiona neobosit in modul 24 ore pe zi, sapte zile din sapte. Spre deosebire de multe concepte fara echipament, acesta functioneaza cu ajutorul unor baterii reincarcabile, pe baza de celule de combustibil cu hidrogen. Acest lucru economiseste timp semnificativ la incarcare si ofera o durata de viata mai mare bateriilor.

EDAG isi ofera conceptul si misiunea de descarcare urbana. Avand un astfel de numar de cabine interschimbabile, CityBot, potrivit companiei, poate inlocui patru masini obisnuite pe drumuri. In loc sa petreaca timp in trafic sau sa stea in parcare, fiecare modul al unei astfel de masini electrice isi poate indeplini propria sarcina.

CityBot poate deflua traficul

In plus, sistemul inteligent CityBot poate controla traficul, eliminand congestia atat de obisnuita aglomerarilor urbane. In plus, puteti adauga si posibilitatea de a pre-comanda o astfel de masina avand si caracteristica de procesare automata a platilor. Cu ajutorul CityBot obtineti atat mobilitate, cat si libertate de miscare, elemente atat de dificil de asigurat intr-o metropola aflata in crestere continua.

„Buna ziua, eu sunt CityBot, viitorul mobilitatii urbane. Voi fi fericit sa raspund la oricare dintre intrebarile voastre ”, a salutat conceptul EDAG vizitatorii expozitiei de la Frankfurt. Asadar, daca observati, din intamplare, ca cineva vorbeste cu un vehicul ciudat, nu va mirati – viitorul auto nu va inceta sa ne surprinda.