Cercetează ce înseamnă să devii avocat. Aflați mai multe despre sarcinile de muncă, educația, creșterea locurilor de muncă și cerințele de licențiere pentru a afla dacă aceasta este cariera pentru dvs.

avocat bucuresti
avocat

Pasul 1: Diploma de bacalaureat
Trebuie mai intai să obtineti o diplomă de bacalaureat pentru a putea sa va inscrieti la o facultate de drept. Nu există cursuri necesare sau specializări recomandate pentru admiterea la școala de drept. Cu toate acestea, cursurile care dezvoltă abilități în scris, lectură, vorbire publică, logică și cercetare pot fi de ajutor.

Pasul 2: Luați examenul de admitere la facultatea de drept
Dosarul dvs cu notele de la bacalaureat împreună cu cererea dvs. de inscriere trebuie depuse la o facultate de drept.

Pasul 3: Obtineti diploma de absolvire a dreptului
Facultatea de drept are, de obicei, o durată de trei ani și la absolvire primiti o diplomă. La facultatea de drept participi la cursuri de drept constituțional, drept de proprietate, acte juridice, contracte și delicte. Apoi, luați cursuri optionale pe baza intereselor dvs., cum ar fi dreptul societăților comerciale, dreptul fiscal sau dreptul muncii. În timpul petrecut în facultatea de drept, puteți participa la procese false, puteți participa la acte juridice și puteți scrie pentru revista de drept.

Pasul 4: Luați în considerare participarea ca functionar
În calitate de student de drept, vi se poate oferi posibilitatea de a încheia un contract de functionar cu normă parțială sau de vară. Puteti sa câștigați experiență lucrand cu jumate de norma într-un cabinet de avocatură, un birou corporativ sau o agenție guvernamentală. Pentru unii, un job part-time poate duce la o ofertă de angajare după absolvirea școlii de drept.

Pasul 5: treceți examenul de stat al baroului
Înainte de a putea practica dreptul, vi se cere să treceți examenul de stat și să obțineți o licență. În funcție de starea dvs., probabil că este necesar să treceți un examen scris în barou.