Teatrul  sau opera sunt spatii mai pretentioase in ceea ce priveste eticheta vestimentara, asa ca este important sa stii sa te imbraci corespunzator si sa stii ce tinute trebuie sa alegi.

Cum te imbraci pentru teatru sau opera
Cum te imbraci pentru teatru sau opera

In functie de circumstante si locatia aleasa, poti purta o rochie mai mult sau mai putin formala. Unele teatre sau sali de spectacole sunt mai informale decat altele, permitand tinute mai lejere semi-formale sau chiar casual, dar intotdeuna trebuie sa te imbraci elegant la teatru.

Daca piesa are loc inainte de ora 18:00, atunci se recomanda sa porti o rochie mai stilata, asortata cu tocuri. In nici un caz nu se vine la spectacol in hainele in care ti-ai petrecut ziua la serviciu. Tinutele casual sunt prohibite total, nu ar trebui sa porti blugi, de exemplu. O rochie pentru seara pana la genunchi sau mai lunga, este ideala pentru o piesa care are loc dupa amiaza.

Intotdeauna este mai bine sa fii mai imbracata, cu o lungime decenta, indiferent de varsta. Teatrul sau opera sunt spatii culturale in care eleganta este mereu binevenita. Daca nu ai alta inspiratie,  o rochie clasica neagra pana la genunchi este mereu bine venita. Daca evenimentul permite, poate fi potrivita si un outfit compus din pantaloni eleganti si o bluza cu maneci lungi. Bijuteriile trebuie sa fie unele potrivite, fara stridente sau extravagante, la teatru sau opera.

Tocurile sunt cele mai potrivite pentru teatru. Nu purtati nici vara pantofi decupati la degete, sandalele sunt potrivite pentru oras sau plaja, in nici un caz la opera sau teatru. Poseta se alege potrivita cu tinuta si se asorteaza neaparat cu pantofii. O premiera de teatru de obicei solicita o tinuta neagra de ocazie. Pentru femei, o tinuta neagra inseamna rochie accesorizata. In cazul unui spectacol de opera, este traditional sa porti manusi cu o rochie de seara, desi nu sunt obligatorii. Daca le porti, ar trebui sa renunti la ele odata ce ai intrat in sala.