Poate că mulți dintre voi, cititorii acestui articol, inca nu aveți un aparat foto, sau poate mulți dintre voi doresc un upgrade. Un lucru este cert: majoritatea cititorilor acestui articol își doresc un aparat foto nou. Însă mulți amatori se întreabă dacă un aparat foto de tip DSLR se merită pentru ceea ce fac cu el. De aceea, în cele ce urmează, ne vom uita la câteva dintre motivele pentru care merită sau nu merită să îți cumperi o camera foto de tip DSLR.

Camera foto DSLR
Camera foto DSLR

În primul rând avem prețul. Multe aparate foto DSLR trec de prețul de 3000 de lei, aproape toate însă călcând cel puțin pragul de 2000 de lei. Dar de ce? De ce să îmi cumpăr un aparat foto de 2000 – 3000 de lei, dacă nu chiar mai scump, în loc să îmi cumpăr un aparat foto compact decent, care poate costa de două – trei ori mai puțin? Poate înainte de a îți cumpăra următoarea camera foto, vei lua în calcul și faptul că majoritatea aparatelor foto compacte sunt chiar decente.

Mai departe avem un motiv pentru care ar trebui să îți cumperi un aparat foto de tip DSLR, acesta fiind controlul asupra setărilor. Într-adevăr, poate senzorii de imagine de pe aparatele compacte devin din ce în ce mai bune pe zi ce trece, însă controlul asupra setărilor și implicit al imaginii, este încă mult inferior controlului asupra setărilor unui aparat foto de tip DSLR.

Un alt motiv pentru care probabil ar trebui să îți cumperi un DSLR ar fi faptul că ai control asupra lentilelor pe care le utilizezi atunci când folosești un DSLR, astfel aparatul tău foto este util în orice ipostază.

Acum că ai citit acest articol, sperăm că poți face și singur decizia între aparatele foto DSLR și cele compacte.