Acest sport extrem de placut ochiului are un efect pozitiv asupra intregului corp al copilului.

Avantajele gimnasticii ritmice

Un mare plus este prevenirea scoliozei si dezvoltarea unei pozitii frumoase. In timpul orelor, sistemul vegetativ-vascular este intarit, iar muschii dobandesc fermitate si elasticitate. Gimnastele au un corp lucrat excelent si o alura supla si energica in acelasi timp.
Acest sport minunat dezvolta concentrarea atentiei, rabdare, independenta, ceea ce ii va permite copilului sa rezolve usor multe probleme de viata. Beneficiile includ dezvoltarea unei urechi muzicale si a unui sentiment de ritm. Gimnastica este cel mai bun antidepresiv, ajuta la producerea de endorfine in organism – hormonii fericirii.

Dezavantajele gimnasticii ritmice

Dar exista si cateva dezavantaje. Din exterior, performantele gimnastelor par nu numai elegante, ci si usoare si doar putini stiu ce ce se ascunde in spatele acestor incantatoare evolutii la sol. Incepand cu varsta de 7 ani, fetitele participa la concursuri si exerseaza o multime de elemente specifice, traind dureri severe in muschi. Gimnastele isi urmaresc atent greutatea, iar in aceasta situatie lucrurile pot ajunge pana la a simti lesin de foame.
Primul antrenament dureaza aproximativ 2 ore, apoi durata lor creste pana la 12 ore pe zi, ceea ce poate duce la diferite leziuni ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor. Formarea ca si sportive pe termen lung nu permite gimnastelor sa participe la scoala in mod regulat, ceea ce le va afecta in mod obligatoriu performantele la invatatura.
Un aspect important al gimnasticii ritmice este aspectul sau financiar. Nu fiecare familie isi poate permite sa plateasca o suma decenta pentru un antrenament de gimnastica. In plus, trebuie sa cumparati costume scumpe si sa platiti transportul pentru a ajunge in locatia fiecarui concurs. Pretul mediu al unui simplu costum de gimnastica nu este incurajator si chiar brodat cu modele si paiete va costa de 4 ori mai mult decat de obicei.
Dar ceea ce putem spune, dezvoltarea unui copil a fost intotdeauna costisitoare, chiar manusile de box pot costa o suma considerabila daca nu comparati preturile in diferite magazine si alegeti cele mai ieftine. Inainte de a da fetita la gimnastica ritmica, trebuie sa stiti si parerea ei si sa luati in considerare avantajele si dezavantajele acestui sport, astfel incat practicarea sa sa-i aduca acesteia numai emotii pozitive si beneficii pentru sanatate.