Calculatoarele – un ajutor ingenios in procesul de studiu
Nu e nici un secret ca este mult mai usor pentru elevi sa acceseze Internetul decat sa caute informatii in carti groase si prafuite. Procesul de studiu a depasit modul de invatare cu ajutorul manualelor prescrise.
Internetul este mult mai usor si mai accesibil pentru o multitudine de informatii. Cand este vorba despre stocarea informatiilor preluate, este mai usor sa lucrezi pe computere decat sa salvezi note scrise de mana.
Calculatoarele au dat un impuls educatiei la distanta
Educatia online a revolutionat actuala industrie educationala. Tehnologia informatica a facut ca visul sa devina realitate – invatarea la distanta. Educatia nu se mai limiteaza la clase. Invatarea a ajuns mult mai comoda multumita computerelor. A fost posibil sa se apropie locuri fizice aflate la mare distanta datorita disponibilitatii Internetului. Deci, chiar daca elevii si profesorii sunt in camere, cladiri sau locatii diferite, pot interactiona foarte bine unul cu celalalt. Exista multe cursuri de formare online pe care studentii nu trebuie sa le urmeze ca si cursuri zilnice sau sa participe fizic la o prelegere. Ei pot invata tot ceea ce au nevoie fara sa-si paraseasca casele si sa isi ajusteze pauzele de odihna pentru a se potrivi nevoilor lor.
Calculatoarele ajuta la imbunatatirea informatiilor prezentate
Calculatoarele pot facilita prezentarea eficienta a informatiilor. De exemplu, software-uri pentru prezentari, cum ar fi PowerPoint, pot fi de mare ajutor pentru un profesor in cursul cursurilor. Calculatoarele faciliteaza prezentarea audio-vizuala a informatiilor, ceea ce face procesul de invatare interactiv si interesant. Lectiile automatizate, de invatare, adauga un element de distractie educatiei. Profesorii practic nu folosesc astazi creta si tabla. Acestia aduc prezentari pe o un stick USB, o conecteaza la un calculator din sala de clasa si elevii incep sa invete. Exista culori, sunet, miscare – aceeasi informatie veche este diferita si invatarea devine mai distractiva. Astfel, lectiile considerate plictisitoare devin interesante datorita efectelor audio-vizuale. Datorita mijloacelor vizuale, subiectele dificile pot fi explicate intr-un mod mai eficient. Totul devine mai usor datorita utilizarii calculatoarelor in educatie.