Ceaiul – eficace pentru slabit
Ceaiul este cea mai consumată băutură după apă și este larg răspândită în întreaga lume. Această băutură aromată este făcută, de obicei, din frunzele plantei Camellia sinensis, cu frunze veșnic verzi, ce creste in Asia.
Consumul de ceai a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea deteriorării celulelor roșii din sânge și reducerea riscului diferitelor boli de inimă.
Unele studii au asociat consumul de ceai cu pierderea in greutate si reducerea grasimii abdominale. Cele mai cunoscute varietati de ceai consumate pe plan mondial: negru si verde, au acest efect de slabire.
Ceaiul verde este unul dintre cele mai renumite tipuri de ceaiuri și este cunoscut pentru diferite beneficii pentru sănătate. Este, de asemenea, unul din cele mai eficiente ceaiuri atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Acest lucru se datorează faptului că extractul de ceai verde este extrem de ridicat în catechine, care sunt antioxidanți naturali ce vă pot îmbunătăți metabolismul și pot accelera arderea grăsimilor, în special în zona abdomenului.
Ceaiul negru este cunoscut ca avand substanțe nutritive puțin diferite de cele din ceaiul verde sau alb. Dar, în mod similar cu ceaiul verde și ceaiul alb, este recomandat pentru pierderea în greutate. Ceaiul negru este bogat in antioxidanti numiti flavonoizi, cunoscuti si sub denumirea de polifenoli, asociati cu o multime de beneficii pentru sanatate, cum ar fi pierderea in greutate. În plus, polifenolii din ceaiul negru ajută la producerea de acizi grași cu lanțuri scurte, care stimuleaza metabolismul.
În plus, față de scăderea în greutate, ceaiul negru beneficiază de niveluri de zahăr din sânge, potrivit unui studiu recent. Cercetările au descoperit că consumul de ceai elimină riscul de diabet de tip II. De fapt, consumarea a cel puțin 3 cești de ceai pe zi poate reduce riscul de diabet de tip II cu 42%.
Recomandarea noastra: atunci cand urmati un regim de slabire este bine sa va aflati sub supravegherea unui medic, pentru monitorizarea ficatului. Când slăbeşti, grasimile din depozitele organismului (acizi graşi, trigliceride) se mobilizează si sunt procesate în ficat. Dacă scăderea ponderală este accelerata, depunerea de grăsimi în ficat se accentuează si acesta poate deveni suprasolicitat.