Inghetata este preferata pe timp de canicula
Dieta ideala pe timp de canicula

Daca iarna corpul uman are nevoie de mai multe grasimi si calorii pentru a se incalzi, vara nu mai este nevoie de aceasta ‘sarcina’ suplimentara. Prin urmare, el ‘priveste cu interes’ legumele si fructele proaspete, ‘intorcandu-si nasul’ de la cotlete si fripturi.

Dieta de vara nu exclude carnea

Oamenii de stiinta au descoperit ca unul dintre motivele cresterii in greutate a corpului se datoreaza faptului ca semnalele de foame si sete trimise de creier sunt similare. Prin urmare, credem ca ne este foame si mancam, in timp ce creierul a cerut doar apa. Pentru a nu manca in exces, este util sa va potoliti setea inainte de a va aseza la masa. Daca dupa aceea a trecut senzatia de foame, sunteti pe drumul cel bun. Daca dupa 20-30 de minute senzatia de foame nu a trecut, trebuie sa mancati.

Cu toate acestea, vara nu este deloc un motiv pentru a va transforma intr-un vegetarian strict. Intr-adevar, pentru ca meniul sa fie echilibrat, proteinele animale trebuie sa fie prezente in el. Ele sunt ‘elementele de baza’ pentru celulele noastre fiind, de asemenea, necesare pentru o imunitate puternica. Deci, nu merita sa renuntati cu totul la carne. Alegeti soiuri mai putin grase, cum ar fi vitelul sau puiul, sau inlocuiti antricotul suculent cu un file de peste.

Apropo, vara este cel mai bun moment pentru cei care nu pot dormi cu stomacul gol dar, in acelasi timp, sunt chinuiti constant de mustrari de constiinta din cauza raidurilor nocturne la frigider. In lunile de vara, preparatele din carne si pestele se mananca cel mai bine nu la pranz, ci la cina, cand caldura scade catusi de putin. Cu toate acestea, cei care doresc sa slabeasca trebuie sa-si aminteasca ca trebuie sa ia cina cu cel putin trei ore inainte de culcare.

Hidratarea continua e obligatorie

Daca temperatura aerului a sarit peste 30°C, se recomanda sa beti un pahar de apa la fiecare jumatate de ora. Se recomanda consumul apei minerale sau apei plate, usor acidulate sau combinata cu suc de lamaie. In plus, este mai bine sa refuzati cafeaua si alte bauturi care contin cofeina (cola, pepsi). Cofeina iti face inima sa bata mai repede, iar la temperaturi ridicate ‘motorul’ nostru este deja supus unui stres.

In plus, nu este recomandat sa beti apa din mers, sorbind cate o inghititura din sticla. Daca acest lucru devine un obicei, receptorii din gura isi pierd sensibilitatea, iar senzatia de sete se estompeaza mai greu. Acest lucru se intampla mai ales cu persoanele in varsta. Cel mai bine este sa incepeti ziua band unul sau doua pahare de apa, pentru a crea un asa-numit depozit de fluide, din care corpul poate extrage apa pe tot parcursul zilei.

Lichidul prea rece, baut dupa o cina consistenta, forteaza corpul sa evacueze mancarea ingerata, deoarece aceasta nu este inca digerata. Acest lucru duce la indigestie si la alte probleme digestive. De aceea, temperatura optima a lichidului baut pe canicula trebuie sa fie de 7-15°C.