Cateva sfaturi privind inceperea practicarii fitness-ului.
Fitness – sfaturi pentru incepatori

Fitness-ul este cel mai simplu mod de a va mentine in forma la orice varsta dar multe persoane sunt oprite de la prima calatorie la sala datorita catorva factori. Sa ne uitam la cele mai comune motive pentru care nu vreti sa mergeti la sala.

Dificultatea alegerii

Salile de fitness avansate prezinta o asemenea abundenta de optiuni ale exercitiilor de fitness, incat la inceput va puteti speria. Cum poate un incepator sa afle ce i se potriveste exact daca aproape fiecare lectie promite o dispozitie buna si un rezultat ideal?

Centrele de fitness de inalta calitate va ofera diverse optiuni pentru a cunoaste diferite programe, astfel incat sa puteti alege orice lectie, dupa bunul plac. De exemplu, puteti achizitiona un abonament care va permite sa incercati putin din fiecare, apoi sa selectati tipul de exercitiu de fitness care v-a placut mai mult. De asemenea, de multe ori functioneaza sistemele primei lectii gratuite, oferite de antrenotul ales.

Simtiti-va liber sa incercati ceva nou! Scapati de tot ceea ce va poate provoca emotii negative sau eventuale regrete! Daca va plac mai multe tipuri diferite de exercitii, atunci alegeti mai intai unul in care efortul este mai mic si dupa o perioada incercati un altul mai solicitant. Cu alte cuvinte, va trebui sa lucrati progresiv.

Comoditatea

Pentru a merge la sala, in ciuda comoditatii, trebuie sa va formati un obicei. De regula, o luna si jumatate este suficienta pentru asta, mai rar – doua. Dupa aceea, lenea se va retrage, iar antrenamentul va deveni la fel de obisnuit si simplu precum periajul dintilor.

Un alt fapt este ca, uneori, este dificil de a trece peste aceste o luna si jumatate-doua. Va sfatuim sa atingeti locul sensibil al fiecarui individ: portofelul. Cumparati un abonament pentru doua luni si atunci in niciun caz nu veti putea lipsi. Altfel, va va parea rau pentru banii dati degeaba pe abonament.

In plus, puteti ruga prietenii sa va sprijine pentru a depasi aceste doua luni critice. Sfatuiti-va cu ei sau mergeti impreuna la sala. De asemenea, puteti sa va oferiti singur o promisiune insemnand o recompensa pe care sa o primiti dupa ravnitul termen.

Ideile preconcepute

Cei care traiesc o viata inactiva sunt supraponderali sau pur si simplu se considera nu suficient de atletici pentru a se bucura de ritmul ridicat al antrenamentului, renuntand adesea la sport dupa primele incercari nereusite.

Trebuie sa stiti ca nu exista oameni care ”nu sunt suficient de atletici” prin fizicul lor. Toata lumea se poate bucura de fitness, doar clasele initiale trebuie selectate cu intelepciune. Daca dupa cativa ani in care stai la birou te grabesti pe banda de alergare timp de patruzeci de minute, nu este deloc surprinzator ca efortul depus te poate speria.

Incepeti cu exercitii de joasa intensitate: yoga, qigong, pilates. Descoperiti respiratia adecvata fiecarui exercitiu, nu uitati de pauzele obligatorii dintre exercitii si hidratati-va cu suficienta apa. Imediat ce veti deveni dependent de fitness, solicitarile fizice tot mai mari nu va vor mai inspaimanta, chiar dvs. veti dori sa incercati exercitii tot mai complexe.