Mark Zuckerberg isi pierde din popularitate

Mark Zuckerberg nu mai este considerat un lider respectat si responsabil. Potrivit noului rating, miliardarul si-a pierdut popularitatea si a retrogradat cu 39 de locuri.

Mark Zuckerberg nu mai este atat de agreat de angajatii Facebook

Noul rating Glassdor a aratat recent declinul popularitatii lui Mark Zuckerberg, cel care a infiintat in 2004 una dintre cele mai populare retele sociale, Facebook. Potrivit listei celor mai buni lideri ai lumii, miliardarul a pierdut 39 de locuri.

O evaluare similara a celor mai cunoscuti directori este efectuata de analistii de la Glassdor, incepand cu 2013. Zuckerberg s-a clasat intotdeauna pe pozitiile de top ale listei, dar nu si in 2019. A cazut de pe locul 16 pe 55, astfel incat chiar a disparut din Top-20.

Cu toate acestea, personalul companiei sale are incredere in conducerea sa si ii acorda 94% din voturi, totusi, spre deosebire de anul trecut (96%) – 2%  reprezinta o diferenta ingrijoratoare care, in astfel de cazuri este semnificativa, mai ales daca va continua acest trend.

Tim Cook il urmeaza pe Zuckerberg

Este cunoscut faptul ca Facebook s-a aflat recent in dificultate datorita atat de comentatei gestionari a datelor personale ale utilizatorilor de retea. In consecinta, tensiunea interna a crescut. Mai mult, conform prestigioasei publicatii CNBC, Zuckerberg s-a confruntat si cu unele probleme de recrutare, dupa ce scandalul privind Cambridge Analityca a izbucnit in martie 2018.

De asemenea, pretul actiunilor Facebook a scazut, acestea ramanand la aproximativ aceeasi valoare ca in ianuarie 2018. Acest fapt a afectat in mod natural ratingul, deoarece angajatii companiei primesc actiuni ca recompensa.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca Mark Zuckerberg ramane in urma colegilor sai de la alte companii de tehnologie. De exemplu, CEO-ul Google, Pichai Sundararajan, si-a sporit ratingul de popularitate. El are „in buzunar” tot 94% din aprobarea angajatilor dar trendul sau e crescator.

Intre timp, Tim Cook, CEO Apple, a lasat in urma pe fondatorul Facebook. El a primit doar 92% din voturi, situandu-se pe locul 69 al listei.

 

Sursa articolului: Digital Information World