Sterrato, singurul model supercar off-road din lume a fost lansat de Lamborghini

Dupa lansarea in urma cu doar sase luni a modelului de supercar denumit Huracan Evo (echipat cu un motor de 5.2-litri in V10 ce poate dezvolta 631 cai putere si poate avea un demaraj de la 0 la 100 km/ora in doar 2,9 secunde), multi fani ai producatorului italian de bolizi asteptau versiunea off-road a conceptului.

Sterrato – versiunea off-road a modelului Evo

Acest lucru s-a intamplat chiar a doua zi, moment in care compania si-a dezvaluit viziunea atat de eleganta si de luxoasa ce poate fi un Lamborghini off-road. Proiectul este numit Sterrato si utilizeaza un sistem digital LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) cu logica predictiva care recunoaste actiunile soferului si il ajuta sa gestioneze toate sistemele aflate la bord.

Motorul lui Sterrato este mai puternic decat originalul Evo cu 30 de cai putere in plus, iar garda la sol a crescut cu pana la 47 mm. Partea inferioara este intarita cu placi din aluminiu pentru protectie, iar in jurul admisiei de aer si a motorului exista bariere din material compozit care sfarama pietricelele de pe carosabil. Pentru fiabilitate, coupe-ul a primit un cadru usor de titan, iar scaunul soferului a primit un sistem sportiv de ancorare cu centuri de siguranta in 4 puncte in caz de rasturnare.

Sterrato – un supercar „rau”

Chiar sii fara acele aripi considerabile, caroseria a devenit mai lata cu inca 30 mm pentru a gazdui jantele de 20 inch. Acestea au fost special concepute pentru un contact mai bun cu suprafata de mers si pentru rularea prin locuri cu noroi. De asemenea, modelul este prevazut cu conducte speciale de aer pentru o aerodinamica mai buna a masinii.

Ca si supercar, Sterrato a primit un panou cu plafon LED si faruri puternice de proiectie. Lampile de semnalizare au fost reproiectate, dispuse unghiular, in forma de sageata, ceea ce face ca aceasta masina sa arate mai „rea”. Acest lucru este oarecum ciudat, pentru ca o astfel de masina nu are concurenti naturali, insa Lamborghini declara ca a decis sa priveasca in viitor.