Legoland este un parc cu diverse teme destinate distractiei copiilor.
Parcul Legoland Billund – minunata lume a jucariilor LEGO

Fermecatorul oras danez Billund este locatia unui parc de distractii uimitor – Legoland. Parcul este situat in imediata apropiere a fabricii unde sunt produse jucariile LEGO, atat de iubite de copiii din intreaga lume.

Totul este construit din piese LEGO

Parcul a fost inaugurat pe 7 iunie 1968. Toate elementele infrastructurii sale au fost facute literalmente din cele mai comune piese LEGO. De-a lungul anilor, Legoland Billund a adaugat numeroase modele si atractii originale. Parcul, care acum a fost extins la 18 hectare, este impartit in noua zone tematice: Duplo Land, Imagination Zone, Legoredo Town, Adventure Land, Lego City, Knight’s Kingdom, Mini Land, Pirate Land, and Polar Land.

Aproximativ 45 de milioane de blocuri LEGO au fost folosite pentru constructia de case colorate, alei si sculpturi, elemente create de cei mai buni designeri ai lumii, toate acestea aratand pur si simplu fabulos impreuna.

Plimbandu-va prin parc, puteti vedea exemplare exacte ale atractiilor de renume mondial, iar una dintre cele mai neobisnuite zone tematice din parc este Miniland. Aceasta este adevarata tara de basm LEGO, in care nu numai strazile cu case sunt construite din cuburi, ci si canalele prin care navigheaza frumoase ambarcatiuni. Fiecare zona tematica este focusata pe copiii de o anumita varsta.

A treia destinatie turistica din Danemarca

Exista plimbari potrivite nu numai pentru cei mai mici, ci chiar si pentru adulti. Puteti poposi in tabara indiana condusa de seful de trib Long Ears (Urechi Lungi) din Legoredo Land sau puteti merge la o vanatoare de comori, infruntand piratii din Pirate Land. Legoredo Land are si propria trupa, The Rattlesnakes, care canta muzica country aproape non-stop. Adventure Land va atrage fanii curselor neobisnuite, iar Duplo Land pe cei mai mici vizitatori ai parcului. Tot ceea ce se gaseste acolo, avioane si masini false, diapozitive, scari sau elemente interactive, este destinat numai pentru ei.

Parcul Legoland Billund este completat regulat cu noi atractii si zone de recreere. Peste doua milioane de turisti viziteaza parcul anual. Astazi, parcul Legoland Billund este cea mai vizitata atractie turistica din peninsula Iutlanda si a treia cea mai vizitata locatie din Danemarca, dupa celebrele gradini Tivoli Gardens si parcul de distractii Dyrehavsbakken.