Decoratiune cu apa curgatoare in gradina.
Decoratiunile cu apa in gradina mentin armonia intre trup si suflet

Decoratiunile ce ofera prezenta apei in gradina nu sunt numai frumoase si la moda, ci si utile. Ele sunt elemente importante care asigura buna dispozitie, inspira belsug si bunastare, fiind minunate nu numai in zilele calduroase de vara, ci pe parcursul intregului an. In plus, sunetul linistitor al apei curgand are un efect terapeutic benefic asupra sanatatii umane.

Fantanile arteziene – decoratiuni captivante in gradina

Datorita noilor tehnologii din ziua de astazi, decoratiunile cu apa din gradina pot avea numeroase forme si dimensiuni, fiind realizate din materiale de inalta calitate sau echipate cu tehnologii de ultima ora. In mod cert, o fantana arteziana in miniatura va deveni in scurt timp preferata tuturor membrilor familiei dvs. Apa a insemnat dintotdeauna o atractie puternica pentru oameni, indiferent de varsta acestora.

In magazinele de bricolaj puteti alege intre o varietate de modele. Decoratiunile moderne ale apei in gradina nu necesita conexiuni complicate, deoarece au pompe linistite si controlabile, cu durabilitate garantata. Majoritatea sunt livrate ca sisteme complete.

Fantanile din otel inoxidabil sunt moderne si elegante si cantaresc mult mai putin in comparatie cu cele din piatra naturala. Fantana arteziana din teracota sau din materiale ceramice sunt robuste si clasice, perfecte pentru orice gradina sau terasa.

O persoana fara cunostinte tehnice speciale si fara instrumente sofisticate poate folosi un simplu ghiveci de flori din ceramica si putina imaginatie, astfel incat sa construiasca singura o decoratiune de apa. Daca aceasta este echipata cu o roata miniaturala ce se roteste la curgerea apei, adauga o atmosfera unica zonei exterioare unde este amplasata. Fantanile arteziene care nu trebuie ingropate in pamant sunt potrivite pentru orice terasa in aer liber.

Iazul miniatural – punct focal in gradina

Daca suprafata gradinii va permite, in loc de fantana arteziena, puteti crea un iaz. Dar unul mic, care nu are nevoie de multi litri de apa. S-ar putea sa arate si mai bine daca este impodobit cu cativa nuferi.

Acestia infloresc din primavara pana in toamna, in toate culorile, cu exceptia albastrului si violetului. Nuferii nu pot fi lasati afara pe timp de iarna. O mini gradina cu un iaz micut este o idee minunata pentru casele cu spatiu exterior limitat.

Decoratiunile de apa pentru gradina si terasa sunt de obicei usor de instalat – nu este mereu necesar sa angajati un instalator profesionist. Cu toate acestea, trebuie sa va informati atent inainte de constructia sau asamblarea acestora in locatia dorita.