Diploma obtinuta de Giuseppe Paterno.
Italianul Giuseppe Paterno a absolvit facultatea la 96 de ani.

Un barbat italian in varsta de 96 de ani a devenit cel mai vechi absolvent de facultate din tara sa. Nici macar pandemia nu a impiedicat veteranul celui de-al doilea razboi mondial sa-si indeplineasca visul de a obtine o diploma in istorie si filozofie.

Visul italianului a devenit realitate

De-a lungul celor 96 de ani, Giuseppe Paterno s-a confruntat cu multe provocari in viata – saracia, razboiul si, cea mai recenta, pandemia. De curand, acesta a trecut examenul care il face cel mai varstnic absolvent universitar din Italia. Barbatul si-a indeplinit un vis vechi si a primit o diploma de licenta cu onoruri de la Universitatea din Palermo, potrivit presei siciliene.

Fostul lucrator feroviar a urcat pe scena in timpul ceremoniei oficiale de absolvire pentru a primi binemeritata sa diploma si coroana traditionala din lauri. Dupa ce Giuseppe a primit aplauze puternice din partea familiei sale, a profesorilor si colegilor mai tineri cu 70 de ani. Absolventul entuziasmat a acceptat diploma si a aratat-o ​​cu mandrie tuturor invitatilor adunati in sala.

Povestea celui mai perseverent italian

Giuseppe Paterno s-a nascut in saracie si, in ciuda marelui sau interes pentru lectura, nu a putut primi decat educatia scolii primare in tinerete. Nu a avut niciodata ocazia sa urmeze liceul sau universitatea. Barbatul a mers in marina pentru a servi in al doilea razboi mondial, inainte de a incepe sa lucreze la calea ferata din Italia.

Cand s-a intors din razboi, Giuseppe s-a casatorit si a intemeiat o familie, pe care a trebuit sa o sustina si sa o asigure. Prin urmare, din nou a ratat ocazia sa urmeze cursurile scolare. Cu toate acestea, a absolvit liceul la 31 de ani. Iar acum a devenit cel mai vechi absolvent al unei institutii de invatamant superior din Italia.

In anul 2017 s-a inscris la programul de licenta. In timpul primilor ani de facultate, Giuseppe a studiat  numai din carti si nu a folosit Internetul. In plus, a folosit o masina de scris pentru a tasta eseurile necesare, precum si alte lucrari.

Situatia s-a schimbat dramatic odata cu aparitia pandemiei. Chiar daca nu era obisnuit, a trebuit sa invete sa lucreze la computer si sa se pregateasca pentru examene exclusiv online. Dar nici macar tranzitia la educatia de la distanta din timpul pandemiei nu l-a facut sa renunte, astfel incat perseverentul italian a absolvit facultatea de istorie si filozofie a Universitatii din Palermo, devenind cel mai varstnic absolvent de studii superioare din Italia.