Trei roboti Thermite RS3 sunt gata de actiune.
Thermite RS3 – primul robot de stingere a incendiilor

Departamentul de pompieri din Los Angeles a salutat „venirea la bord” a unui nou membru al echipei, acesta fiind nici mai mult, nici mai putin decat un pompier robotizat, aflat la prima sa zi de serviciu. Thermite RS3 este un rover controlat de la distanta, capabil sa pompeze mii de litri de apa pe minut, aceste capacitati extraordinare ale sale fiind testate chiar in prima sa zi de lucru.

Thermite RS3 are un jet ce arunca 9500 litri de apa pe minut

Conceptul Thermite RS3 este produs de firma de robotica Howe & Howe Technologies din Waterboro, Maine, si este un robot industrial avand 1.600 kg, capabil sa se deplaseze cu o viteza de 12,9 km/ora. Acesta este alimentat de un motor diesel de 36 CP si ofera 20 de ore de functionare pentru fiecare rezervor, fiind dotat cu o lama de plug atasata in partea din fata, in cazul in care obstacolele, cum ar fi masinile, ar trebui sa fie mutate din calea sa.

Dotat cu un furtun care se poate intinde pe o lungime de 91 m orizontal sau 45 m pe verticala, Thermite RS3 este construit pentru a stinge flacarile printr-o duza ce permite sa imprastie 9.500 litri de apa pe minut. Operatorii controleaza robotul de la distanta, folosind un controler ce transmite un flux video HD pentru indrumare.

Thermite RS3 este excelent pentru stingerea incendiilor extinse

Departamentul de pompieri din LA a prezentat oficial Thermite RS3 la o conferinta de presa organizata recent, dar retineti ca masina fusese deja pusa in functiune in acea dimineata, ajutand deja la stingerea unui incendiu intr-o zona comerciala. Robotul este dus la locul incendiului intr-o remorca dedicata, membrii pompierilor fiind bine instruiti cu privire la modul sau de manipulare.

Departamentul de pompieri intelege ca robotul nu va fi potrivit pentru anumite  sarcini, dar spera sa-l foloseasca la incendiile din cladirile comerciale mari, la santierele de constructii, la depozitele de cherestea, la incendiile salbatice, la salvari de animale si la incendiile cisternelor cu combustibili, pentru a enumera doar cateva exemple.